Det er sjældent htx-elever eller htx-lærere siger noget i den offentlige debat. Så det er en glædelig overraskelse, at Johannes Stenstrup, der er formand for htx-eleverne i erhvervsskolernes elev-organisation (EEO), i dag i Weekendavisen giver sig til kende: ”Lad os bare kalde en spade for en spade, og sige, hvad virtuel undervisning i virkeligheden er. En sovepude for læreren og spildt tid for eleverne, kort sagt lærer-fri timer.”
Sådan! Formanden for de gymnasieelever der om nogen kender digitaliseringen – på htx indgår den bærbare stort set hele tiden i alle fag – ved udmærket, hvad muligheden for op til 25 % virtuel undervisning betyder. Har der mon nogen sinde været tale om didaktik frem for økonomi i den mulighed?! Det er trivielt at skulle sige økonomi, hver gang vi mener uddannelse i Danmark.
For nylig måtte Øresundsgymnasiet (stx) opgive at etablere en virtuel klasse med opstart efteråret 2010, fordi for få meldte sig til forsøget. Rektor mener, at det er fordi man ikke har fundet ud af at kommunikere til de rigtige – det kan man læse i Magisterbladet. Jeg er helt enig; næppe én gymnasieelev fra 9. eller 10.klasse magter det forsøg. Hvem gør det? Erfaringen og forskningen har for længst givet svar: Man skal lede blandt de der forstår læringens basale forudsætninger.
Uanset hvordan man vender og drejer digitaliseringen og den bærbare i forhold til didaktikken, kommer man næppe udenom klassen og læreren live (!) - og lige så lidt kommer man udenom digitaliseringen og den bærbare! Det er vilkårene.
Nogle gange må man tro som elev og som lærer i grundskolen og på gymnasiet, at vi stadig befinder os i den tid, hvor digitalisering betød alt det, pc-programmer kan. Jeg er ked af at gentage det, men det er fordi vi siger økonomi, hver gang vi mener uddannelse i Danmark.
fredag den 21. maj 2010
Abonner på:
Opslag (Atom)