torsdag den 21. oktober 2010

Dette er regeringens skolepolitik

Undervisningsministeren afviste for nylig endegyldigt at samarbejde med lærerne om at højne kvaliteten af folkeskolens arbejde. Angiveligt fordi lærerne ikke bare skrev under på de skoleforslag en økonom udarbejdede for regeringen.

Samtidig nedlægges og beskæres folkeskoler over hele landet. Regeringen siger det er kommunernes ansvar. Men selv DI Organisation for erhvervslivet og selvfølgelig LO advarer nu regeringen mod nedskæringerne på området.

I den forstand var det en sejr for folkeskolen, da regeringen opgav sin såkaldte reform. Men, uanset regeringens bevæggrunde har den valgt at satse på det kommende valg frem for rigtige skolereformer, der skaber skole med elever der er fagligt klædt på til og har lyst til at tage en ungdomsuddannelse.

Og lige så sikkert er det, at de rammer der for længst er lagt af regeringen betyder en fortsat forarmelse af den danske folkeskole.

Dette er regeringens skolepolitik; ´Folketingsvalg frem for forhandling og udvikling´. Der er i den forstand intet nyt under solen – ´vil I ikke være med til det vi dikterer, bruger vi blot vores eget flertal´. Forskellen er blot, at flertallet denne gang skal hentes udenfor Christiansborg. Håndklædet er kastet i ringen og valget står for døren.

Ingen kommentarer: