søndag den 21. september 2008

Urbans og DSUs billeder af skoleforfaldet

Blot en kort opfordring til at følge med i metro-avisen Urbans og DSUs (Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms) serie om forfaldet på vores skoler. Det skal blive ”spændende” at følge læsernes/elevernes billeder fra mobilen af skoleforfaldet i Danmark. Udover misligholdte og derfor ildelugtende pissoirer, rådnende vinduesrammer, forfaldne mure og hullede tage kunne Urban og DSU passende fokusere på forældet lærebogsmateriale, gamle Europa- og Verdens-kort – og ikke mindst en skolehverdag fyldt med tests og evalueringer. For ikke at nævne manglende støtte til elever med skrive, læse og regne-vanskeligheder. Men indtil videre kan man læse: http://www.urban.dk/article/20080919/nyheder/80919001/ eller http://www.urban.dk/article/20080916/nyheder/709170006/ eller http://www.urban.dk/article/20080915/nyheder/709160007/ eller http://takforlortfogh.dk/

3 kommentarer:

Betina sagde ...

Her er din trofaste debatdeltager igen med sine beskedne input - tak for roserne sidst, du forstår at få en deltager til at hægte sig på :-) Jeg må dog foreslå blogbot.dk eller andre ”maskiner”, så flere vil have lejlighed til at ytre sig.

Uden at have set flere fotos fra "konkurrencen", tror jeg nok at jeg kan spå om udfaldet. De fleste billeder vil være af hærværk og svineri fra ingen andre end elevernes side.
Det har undret mig flere gange, at elever i alle aldre beklager forholdene og især at der er tis og bæ op a' kantern'. Skidt og møg og affald i klasselokalerne gør det ulækkert at opholde sig i, og ungerne får ødelagte blærer af at holde sig gennem hele dagen, fordi toiletterne er alt for ulækre.

Afskallet maling, svamp og huller i lofterne, for ikke at tale om asbestlofter, skal selvfølgelig ikke tolereres. Men almindeligt ”svineri” forårsaget af elever, kan heller ikke tolereres, men hertil findes dog en enkel løsning: Lær ungerne, at de skal rydde op efter sig selv. Derhjemme, i skolen, på gaden og alle andre steder, de færdes. De skal ikke vænnes til at der ”kommer nogle andre” og klarer det. Det starter med én selv.

Og sådan er det vel egentlig også på flere andre områder. Det er sund lære.

Jesper Skovlund sagde ...

Hej Betina
Hold nu lige fokus! Ja, der er tåbelige billeder af elevernes eget svineri. Men tager det virkelig fokus fra det omsiggribende forfald på vores skoler, er vi ilde stedt.
I øvrigt er jeg tilmeldt ”maskinerne”. Jeg føler mig næsten ligesom Haarder, der på Bertels blok ingen mulighed har for indlæg udefra, den stakkel. Eller som forfatteren Erwin Neutsky-Wulff siger det: ”At blogge er som at råbe i en spand!”

Betina sagde ...

Godt nok, Jesper :-) Der er sikkert også mange, der bare lurer med og kommentarerne skal nok komme.

Selvfølgelig havde jeg da også håbet på, at der blev sat fokus på gamle materialer og forhold i forfald. Eleverne skal have ordentlige forhold at arbejde under og i.(!)

Men i følge billederne på Flickr er det altså præcis sådanne fotos, som jeg spåede om. Et toilet bliver da automatisk ulækkert, hvis der ikke trækkes ud, og det er da heller ikke tiltrækkende at folk smider papir og chipsposer på gulvet. Men det er ikke ødelagt eller forfaldent.

Der er ikke mange procent fotos, der viser skoler i egentlig forfald, så eleverne selv er vel med til at forskrue fokus?

Og jeg synes stadig de skal lære at passe på tingene og rydde op efter sig selv...