fredag den 22. marts 2013

Spin og den finske model er bedre end X Factor

Det er ganske mageløst, at overvære lærernes formand Anders Bondo og KLs forhandler Michael Ziegler ”forhandle” foran pressen efter forhandlingssammenbrud i forligsinstitutionen. Hvad er reelt og hvad er spin? Bondo foreslår den finske model, Ziegler kender ikke den finske model, men undrer sig over, at Bondo ikke har foreslået den før. Så mundhugges de lidt og går så tilbage til forhandlingslokalet…

Den finske model, er hverken en veldrejet kvinde eller en mobiltlf af mærket Nokia. Dumt at Michael Ziegler ikke læste avisen.dk d. 8.marts, hvori lektor Frans Ørsted fra DPU fortalte om modellen:
- Systemet er enkelt og har ikke været præget af konflikter. Man har en aftale om, at alle finske lærere, der er ansat på fuldtid, underviser 24 lektioner af 45 minutter om ugen. Det ligger helt fast.

- Alle de opgaver, som ligger ud over undervisningen, er ikke omtalt i nogen arbejdstidsaftale. Dem fordeler ledelsen i samarbejde med lærerne. Det er forberedelse, samarbejde, møder, it-arbejde og så videre.
Og dumt af Bondo først at foreslå modellen i 11.time, fordi han troede, at det forslag var alt for vidtgående i forhold til KLs forslag.

Nå ja, hvad ved vi om normalisering på arbejdsmarkedet … Men det er saftsuseme bedre end X Factor på den anden kanal.

Ingen kommentarer: