fredag den 8. marts 2013

Videre som faglært

Mens vi venter på praktikpladser til eleverne på erhvervsuddannelserne, imens vi venter på praktikpladscentre, imens vi venter på, hvad regeringen vil gøre ved det enorme frafald på EUD, og imens vi spændt venter på, hvordan regeringen har tænkt sig at erhvervsuddannelserne skal bære sig ad med at uddanne de mange unge arbejdsløse der i regeringens såkaldte reformiver nu tvinges i uddannelse – imens vi venter på alt det, kan man glæde sig over den nye EUD-søgemaskine Videre som faglært. Med få klik kan man få syn for sagn; at erhvervsuddannelserne, skulle det være, åbner for et utal af muligheder for videre uddannelse. Ministeriet for Børn og Undervisnings timing er måske lidt underlig – eleverne i 9. og 10.klasse har lige søgt ind på ungdomsuddannelserne - men hva´ pokker, det er ikke for sent at vælge om, at vælge en erhvervsuddannelse frem for en gymnasial uddannelse.

Med det nye værktøj tør man måske håbe på, at "den røde regering" så småt er ved at få øjnene op for erhvervsuddannelsernes værdi, øjnene op for håndværkets samfundsmæssige nødvendighed.
Regeringens elektroniske skridt i den rigtige retning er imidlertid lille og kan ikke erstatte personlig vejledning. Hvad godt har e-vejledning gjort for børnene i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse? Og hvis det virker, er det så for andre end for de såkaldte særdeles velfungerende elever? I øvrigt: Hvor mange penge sparer man ved e-vejledning frem for personlig vejledning?

Regeringen har lovet at se på studie- og erhvervsvejledningen senere på året. Tør man håbe på, at vi ikke endnu engang skal se en spareøvelse gennemført som reform...

Ingen kommentarer: